Látogatók

36847
Today18
Yesterday33
This_Week151
This_Month461
All_Days36847

1058 kiválasztott

A Mars One bejelentette, hogy a 200 ezer önként jelentkezőből kiválasztotta azt az 1058 embert, akik alkalmasak lehetnek a Mars kolonizálására.


A Mars One december 30-án bejelentette, hogy e-mailen értesítette azt az 1058 szerencsés és rátermett jelentkezőt, akik közül 2026-ban négyen az emberiség történetében először léphetnek a Mars felszínére. Amennyiben minden jól alakul, és a cégnek sikerül összegyűjtenie azt a 6 milliárd dollárt, amely Bas Lansdorp, a Mars One egyik alapító tagja szerint elegendő lesz az akcióra.

Az első emberek valószínüleg egy kevésbé változatos tájon fognak landolni, ahol nem veszélyeztetik a leszállást sziklatömbök.

 

A jelentkezők köérét a Mars One honlapján olvasható kritériumok alapján szűkítették le 1058-ra, például feltétel volt, nem lehet semmiféle káros szenvedélyük vagy betegségük, és nagyfokú kreativitást kell mutatniuk. Ők azok, akik fizikailag és mentálisan alkalmasnak látszanak a Marsra utazásra és az ottani élethez való alkalmazkodásra. A honlapon olvasható, hogy voltak, akik nem gondolták komolyan a jelentkezést, és olyan is akadt, aki ruha nélküli jelent meg a bemutatkozó videón.

Egy kreatív jelentkező, aki bemutatkozó videójában próbál meggyőzni minket különleges rátermettségéről.

Forrás: Mars One