Látogatók

36847
Today18
Yesterday33
This_Week151
This_Month461
All_Days36847

Több mint 165 ezer potenciális telepes

Már csak augusztus végéig lehet jelentkezni Mars-telepesnek az online felületen. Eddig több mint 165 ezren jelentkeztek az egyirányú útra, nyilatkozta Bas Lansdorp, a Mars One nevű holland nonprofit szervezet társalapítója.

A szervezet tavaly jelentette be, hogy 10 éven belül 4 embert indít a Marsra, akik állandó telepesként ott is maradnak, majd ezt követően két évente újabb 4 taggal bővítik a települést. Az online felületet, amelyen keresztül bárki jelentkezhet az útra, április 22-én nyitották meg, és mindössze egy hét alatt 78 ezren töltötték fel bemutatkozó videójukat. Mára a 165 ezret is elérte azok száma, akik hajlandóak lennének végleg elhagyni a Földet, hogy hátralévő életüket a Marson töltsék. A videókra szavazni is lehet.

A jelentkezés és a szavazatok száma természetesen semmilyen garanciát nem jelent. Szeptembertől már a szervezet szakértői fogják vizsgálni a jelentkezők rátermettségét. Csak a legalkalmasabbak kerülhetnek be a 4-es csoportokba, amelyek majd részt vehetnek a 7 évig tartó felkészítő tréningen. Minden csoportban 2 nő és 2 férfi lesz. Azt, hogy melyik csapat léphet a vörös bolygó felszínére, egy világméretű szavazás fogja eldönteni.

Bas Lansdorp, a Mars One társalapítója. Fotó: Joe Arrigo